Skyddat boende

SKYDDAT BOENDE

Fristadens Skyddade Boenden


- Ett tryggt och säkert boende för kvinnorVåld i nära relationer

Våld i nära relationer är ett allvarligt samhällsproblem, som orsakar ett stort lidande för dem utsatta. Att våldet har normaliserats för den utsatta gör att det kan vara svårt att lämna ett destruktivt förhållande. Det är oerhört viktigt att den utsatta får rätt stödinsatser för att orka med ett uppbrott, som kan vara extremt jobbig, men också farlig! Ungefär hälften av alla kvinnor i Sverige som dödas av en man som dom har/har haft en relation med, dödas just vid/efter separation.  För att kunna hjälpa så många som möjligt och så mycket som möjligt, arbetar vi dygnet runt, året om.   


Hedersrelaterat förtryck & våld

Mäns våld mot kvinnor i nära relationer utförs främst individuellt och fördöms kollektivt, medan hedersrelaterat våld utförs kollektivt och våldet är i vissa fall socialt accepterat inom en begränsad gemenskap. Kvinnor som blir utsatta för hedersrelaterat våld och förtryck är den grupp som ska ses som extra utsatta och sårbara bland annat för att förövarna består av flera närstående, vilket också gör att den utsatta ofta blir väldigt ensam och isolerad vid ett uppbrott. Fristadens personal har en lång erfarenhet av att stötta kvinnor som är utsatta för hedersrelaterat våld och vi vet också hur viktigt det är att finnas till hands dygnet runt.


Götaland

Våra boenden finns ungefär i mitten av Götaland.Säkerhet & Stöd

Vi skyddar och stöttar kvinnor som lever under hot pga av våld i nära relation & hedersrelaterad våldsproblematik. Boendet är bemannat med utbildad personal dygnet runt. Boendet har ett skalskydd, kameraövervakning och vi har överfallslarm m.m. Vi genomför hot- och riskbedömningar som t.ex. SARA. All personal är utbildad i att genomföra bedömningar och samtliga är anställa. Vi tar inte emot volontärer eller praktikanter för att fastställa säkerhet och kvalité.


Vi vet att det inte är lätt att lämna. Därför genomför Fristaden kontinuerligt motiverade samtal och medverkar i olika myndighetskontakter. Vi samarbetar med advokater och kan hjälpa kvinnan få ett skickligt målsägarbiträde till brottmål och advokat till äktenskapsskillnad & vårdnadstvister.


Boendet

Vi kan erbjuda olika typer av boendelösningar där kvinnan kan bo själv i en egen lägenhet eller i ett av våra hus där vi erbjuder plats för sju kvinnor och medföljande barn. Sovrummen är av olika storlekar varpå vi har möjlighet att ta emot stora familjer som små.


Gemensamma ytor som delas är kök, vardagsrum, badrum och tvättstuga. På vinterhalvåret samlas vi gärna framför öppna brasan för gemensamhet, på sommaren sitter vi gärna i trädgården och pratar över en kopp kaffe i solen och vi grillar gärna något gott tillsammans på varma sommarkvällar.


Utomhus finns en stor trädgård med massor av möjligheter till lekstunder för medföljande barn. Vi har gungor, sandlåda rutschkana m.m.


På Fristadens skyddade boenden ingår all mat men kvinnorna är med och påverkar vad som ska handlas in. Tv och internet finns på alla våra boenden.Mässkalender


 

2019-02-20

HVB-dagen i Stockholm 7A Odenplan

 

2019-03-14

HVB-dagen i Göteborgs Konserthus

 

2019-09-24 HVB och familjehemsdagen i Karlstad 

 

2019-11-06 HVB och familjehemsdagen i

Lund 

 

Nyheter


 

Nu kan vi också erbjuda skyddat boende i egen regi.

 

 

Utbildningsdagar


 

20 Mars 2019

 

15 Augusti 2019

KontaktuppgifterBlåsutvägen 24

514 40 Limmared


E-post: info@fristaden-limmared-ab.se


Telefon: 0734-005544

Copyright @ All Rights Reserved