Behandlingshem Vuxna

BEHANDLINGSHEM VUXNA

Källåsens behandlingshem


- Ett fridfullt och naturnära behandlingshemPå Källåsens behandlingshem finns 25 fullutrustade boenderum för personer mellan 21 och 45 år. Hemmet ligger idylliskt i utkanten av bruksorten Limmared där närheten till skog och natur är ett stenkast bort. Den mysiga hemma miljön gör att stressen minskar för våra klienter och mervärdet ökar.


Olika teman och aktiviteter


På Källåsen satar vi på aktiviteter och detta ihop med behandlingsmetoderna är den röda tråden genom hela vårdkedjan!  • I hemmet kan du koppla av i "Lugna rummet" genom att lyssna på musik eller varför inte spela själv på ett av våra många instrument.
  • I "Spelrummet" finns tillgång till diverse sällskapsspel och även TV-spel.
  • I "Träningsrummet" kan du träna i hemmets egna mini gym och avluta passet i vår härliga bastu.
  • I "Matrummet" kan alla som vill få hjälp med hur man tillagar mat, bröd, bakelser mm
  • I "Snickarverkstaden" kan den händige ta sig an diverse projekt. Här kan klienterna efter egna behov och intressen mecka, snickra, måla mm.
  • I "Vardagsrummet" kan alla umgås och roligt ihop och en gång i veckan har vi filmkväll.
  • I "Glashuset" kan alla som vill odla sina egna grönsaker och frukter och på "Gröna gården" kan blommor planteras.Hemmiljön


Vi återskapar en hemmiljö där det bakas kaffebröd flera gånger i veckan, erbjuds hemlagad mat varje dag och där den boende ges förutsättningar att påverka sin vardag. Hos oss upplever man Struktur, Trygghet, Relationer och Delaktighet.


Måltiderna


Våra kockar lagar all mat från grunden, vi köper alltså inte in några halvfabrikat. Maten serveras i vår gemensamma matsal och följer ett fast schema under dagen som återupprepas varje dag. Detta för att skapa ett hållande och en trygghet för de boende.Vården


Vård och välmående står i centrum på Källåsens behandlingshem.. Psykiatriker finns att tillgå för vår sjuksköterska och vi tillämpar medicinövertag. Vi arbetar med drogfrihet och med sysselsättning, för att skapa meningsfullhet och egenvärde.


Målsättning


Målet med vistelsen hos oss är att individen ska kunna leva och fungera i sitt framtida planerade boende. Vi vill därför ta fram och skapa de förutsättningar som finns hos var och en för att kunna leva ett så självständigt liv som möjligt. Hos oss upplever man Struktur, Trygghet, Relationer och Delaktighet.


Arbetsmetod


Vi arbetar med ett miljöterapeutiskt och salutogent förhållningssätt, vilket genomsyrar hela vår verksamhet. Vi fokuserar på faktorer som orsakar och vidmakthåller hälsa. På Källåsen använder vi oss av ett unikt bemötande, där vi ser de boendes specifika behov. Exempelvis får man som boende önska fika när man får besök av anhöriga och/eller socialtjänst.


Vi arbetar med att återskapa en hemmalik miljö både i vardagen och vid högtider. Vi dukar upp till påskmiddag, midsommar, kräftskiva med nykokta kräftor, halloweenfest och vårt traditionella julbord där de boendes anhöriga och socialsekreterare också är välkomna.


Vi arbetar med individuella arbetsplaner som upprättas i samråd med vårdtagaren, kontaktmannen och vår uppdragsgivare. Där vi utgår från individens behov.


Vid behov utformar vi en ADL-status som kontinuerligt utvärderas och följs upp. Stor vikt läggs på träning av den sociala funktionsförmågan.


Varje boende har en kontaktman i personalen som hjälper till med ADL-träning samt kontakt med socialtjänst och/eller sjukvården. Kontaktmannen står för det mesta av dokumentationen av vården av den boende.Mässkalender


 

2019-02-20

HVB-dagen i Stockholm 7A Odenplan

 

2019-03-14

HVB-dagen i Göteborgs Konserthus

 

2019-09-24 HVB och familjehemsdagen i Karlstad 

 

2019-11-06 HVB och familjehemsdagen i

Lund 

 

Nyheter


 

Nu kan vi också erbjuda skyddat boende i egen regi.

 

 

Utbildningsdagar


 

20 Mars 2019

 

15 Augusti 2019

KontaktuppgifterBlåsutvägen 24

514 40 Limmared


E-post: info@fristaden-limmared-ab.se


Telefon: 0734-005544

Copyright @ All Rights Reserved