Behandlingshem Unga

Limmareds HVB-hem

- Ett fridfullt och naturnära HVB-hem för unga

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

På Limmareds HVB-hem finns 6 fullt utrustade boenderum för personer mellan 14 och 19 år. Hemmet ligger idylliskt i utkanten av bruksorten Limmared där närheten till skog och natur är ett stenkast bort. Den mysiga hemma miljön gör att stressen minskar för våra klienter och mervärdet ökar.

 

Olika teman och aktiviteter

På Limmareds HVB-hem satar vi på aktiviteter och detta ihop med behandlingsmetoderna är den röda tråden genom hela vårdkedjan!

 

Hemmiljön

Limmareds HVB-hem är ett hem med familjelik atmosfär belägen i en lugn villaområde i Limmared med närhet till centrum. Hemmet är försedd med stor trädgård och trevliga gemensamhetsutrymmen. Målgruppen är pojkar med psykosocial problematik. Samtliga som bor på hemmet har eget rum med egen nyckel. Rummen är grundmöblerade och den placerade får vid inflyttning även möjlighet att inreda rummet efter tycke och smak. Hemmet kan ta emot 6 ungdomar och huset är bemannad dygnet runt med utbildad personal som har erfarenhet av målgruppen.

 

Vad erbjuder vi

Vi erbjuder ett tryggt boende där den placerade får hjälp med att hitta en fungerande vardag med fokus på ADL-träning, MI, miljöterapi och en strukturerad vardag. Vi ser individens resurser och behov för att kunna anpassa vården så att det främjar målet att stärka ungdomens självständighet och identitet. Alla ungdomar ska mötas med respekt, kompetens, engagemang och flexibilitet. Våra arbetssätt och metoder gör sig påminda i alla delar av verksamheten och är väl inarbetade. Vi har en personalstyrka som är införstådda i de metoder vi arbetar med och på det ett naturligt sätt gör det till en del av sitt arbete. Vi arbetar kontinuerligt med både kompetenshöjande insatser och handledning.

 

 

Måltiderna

Vår personal lagar all mat från grunden, vi köper alltså inte in några halvfabrikat. Maten serveras i vår gemensamma matsal och följer ett fast schema under dagen som återupprepas varje dag. Detta för att skapa ett hållande och en trygghet för de boende.

 

 

Vården

Vård och välmående står i centrum i Limmareds HVB-hem. Psykiatriker finns att tillgå för vår sjuksköterska och vi tillämpar medicinövertag. Vi arbetar med drogfrihet och med sysselsättning, för att skapa meningsfullhet och egenvärde.

 

Målsättning

Målet med vistelsen hos oss är att individen ska kunna leva och fungera i sitt framtida planerade boende. Vi vill därför ta fram och skapa de förutsättningar som finns hos var och en för att kunna leva ett så självständigt liv som möjligt. Hos oss upplever man Struktur, Trygghet, Relationer och Delaktighet.

 

Arbetsmetod

Vi arbetar med ett miljöterapeutiskt och salutogent förhållningssätt, vilket genomsyrar hela vår verksamhet. Vi fokuserar på faktorer som orsakar och vidmakthåller hälsa. Vi använder oss av ett unikt bemötande, där vi ser de boendes specifika behov. Exempelvis får man som boende önska fika när man får besök av anhöriga och/eller socialtjänst.

 

Vi arbetar med att återskapa en hemmalik miljö både i vardagen och vid högtider. Vi dukar upp till påskmiddag, midsommar, kräftskiva med nykokta kräftor, halloweenfest och vårt traditionella julbord där de boendes anhöriga och socialsekreterare också är välkomna.

 

Vi arbetar med individuella arbetsplaner som upprättas i samråd med vårdtagaren, kontaktmannen och vår uppdragsgivare. Där vi utgår från individens behov.

 

Vid behov utformar vi en ADL-status som kontinuerligt utvärderas och följs upp. Stor vikt läggs på träning av den sociala funktionsförmågan.

 

Varje boende har en kontaktman i personalen som hjälper till med ADL-träning samt kontakt med socialtjänst och/eller sjukvården. Kontaktmannen står för det mesta av dokumentationen av vården av den boende.

 

 

BEHANDLINGSHEM UNGA

Mässkalender

 

2018-04-18

HVB-dagen i Göteborg Konserthus

2018-04-19

LSS-dagen i Göteborgs Konserthus

2018-05-03

Familjehemsdagen i Sheraton Stockholm Hotel

2018-05-15

HVB-/LSS-dagen i Växjö Konserthus

2018-10-11

HVB-/Familjehemsdagen i Göteborgs Konserthus

Nyheter

 

Nu kan vi också erbjuda skyddat boende i egen regi från och med 2018-04-01

 

 

Utbildningsdagar

 

Maj 16 , 2018

 

Augusti 11 , 2018

Kontaktuppgifter

 

Blåsutvägen 24

514 40 Limmared

 

 

Telefon: 0734-005544

Copyright @ All Rights Reserved